На учители и ученици

На 15.12.2016 г. на многофункционалната закрита площадка на ст. „ Осогово“ се проведе Коледен футболен турнир за сборни отбори ІІІ и ІV клас, организиран от ОДК – гр. Кюстендил. Малките футболисти от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий“ победиха връстниците си от ОУ „ Иван Вазов“, но на финала , след оспорвана битка , отстъпиха първото място на учениците от НУ „ Кл. Охридски“ с резултат 4:3. Загубата бе приета много емоционално, но сме убедени, че тя ще помогне за израстването на отбора.

33

 

И отборите по волейбол – момчета и момичета 5-7 клас, участваха в състезанията от Общинския кръг на Ученически игри по волейбол. Следвайки традициите в нашето училище, те се представиха достойно и завоюваха първите места. Момичетата победиха отборите ПМГ, ІІ  и ІІІ ОУ, а момчетата надделяха над V, ІІ ОУ и ПМГ. И двата отбора продължават участието си в Областния кръг на Ученическите игри.

     Момичета и момчета, гордеем се с вас и ви желаем още много спортни успехи!

21

22

 

 

На 24.11.2016 г. на закритата лекоатлетическа писта на ст. „ Осогово“ се проведе Общински кръг на Ученически игри по лека атлетика във възрастова група 5-7 клас. Отборите на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Кюстендил завоюваха първите места и при момичетата и при момчетата. Под ръководството на учителя по физическо възпитание и спорт – г-н Младенов, те надделяха в оспорвана надпревара над отборите от другите училища  на гр. Кюстендил и заслужено продължават в Областния кръг от състезанията.

1f

 

 

ОУ ,,СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"ОТНОВО С КЛАСИРАН УЧЕНИК  ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ В 7. КЛАС

Традиционно силното представяне на учениците от училището в общинските и областните кръгове на олимпиадата по БЕЛ тази година е увенчано и с класиране на седмокласничката Росина Владимирова Шейтанова за Националния кръг,който ще се проведе на 23 и 24 април в Хасково.Успехът й не е случаен.

Тя е знаменосец на ОУ,,Св. св. Кирил и Методий". Има множество първи и втори места от литературни конкурси.

Тя неизменно завършва с пълно отличие, но не отблъсква съучениците си, защото съумява успехите си да превърне в капитал за хората, които я заобикалят.

Тя е водачът, лидерът, който увлича другите към високи резултати, към активни действия и отговорност, към благотворителност.

Тя е тази, създаваща конкурентна среда, в която съревнованието извежда най-доброто от съучениците си, и всичкото това-обагрено от почтеност, доброжелателност и уважение. Затова не е случайно, че нейният първи резултат на Областния кръг е последвано от трето и четвърто място именно от нейните съученици от  VIIа клас- Йоана Бисерова Цветкова и Александър Бисеров Фърков.

Тя е лицето на ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий", но е и нещо повече- сърцето и душата на всеки порив към доброта, отговорност и себенадмогване.

В училището е създадена благодарение на неговия директор - госпожа Мариана Панчева, благоприятна среда за растеж и развитие.Затова успехите се случват.

Picture 166 Small

Picture 168 Small

 

Отборите по лека атлетика на училището са

първенци на Общински кръг на Ученически игри

На 09.02.2016г. на стадион Осогово се проведе Общински кръг на Ученически игри по лека атлетика V – VІІ клас.  При момичетата участваха четири, а при момчетата пет отбора.

След провеждането на всички лекоатлетически дисциплини и обобщаване на резултатите на І място при момичетата и при момчетата се класираха нашите отбори.  Те ще представят града и училището ни на областния кръг със своя учител г-н Георги Младенов.

1234

23.11.2015г.

1. Отборът по баскетбол - момичета - V-VІІ клас се класира на първо място на общинския етап на ученически игри 2015/2016 година.

girls basket

 

2. Отборът по баскетбол -момчета - V-VІІ клас се класира на второ място на общинския етап на ученически игри 2015/2016 година.

boys basket