На учители и ученици

Учителят от Основно училище ,,Св.св. Кирил и Методий“ Иво Пенев с голямата награда „Константин Величков“

         Поредното признание за качеството на обучението и възпитанието Основно училище ,,Св. св. Кирил и Методий“ получи по случай Деня на народните будители с номинирането и награждаване на учителя по география и икономика Иво Пенев. Признанието има още по-голяма стойност, като се има предвид, че след постъпили над 65 предложения от цялата страна г-н Пенев бе сред осемте учители, удостоени с наградата ,,Константин Величков“. Това стана на 1-ви ноември - Деня на народните будители- на церемония в сградата на Министерството на образованието и науката в София, където всичките 8 учители бяха наградени от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова с най-престижната награда „Константин Величков“.

         Много и респектиращи са постиженията на г-н Иво Пенев през учебната 2017/2018 учебна година: десет ученици на господин Пенев се класираха за областния кръг на олимпиадата по география, като Велизара Стоева от 5-и клас завоюва първо място в областта, а ученикът от 7- ми клас Атанас Иванов се класира за участие в XIV Национална олимпиада по география и икономика в гр. Стара Загора и постигна изключителен резултат – 5. място в България.

         Активно бе участието на учителя и в проекти и национални програми. Сред тях може да се отбележи НП „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“, като през учебната 2018/2019 г. продължава да обучава даровити деца. През учебната 2017/2018 г. той работи по проект „ПрироДА“, в който бяха включени 21 ученици. През последните 2 учебни години беше ръководител на групи по проекта „Твоят час“.

       Наградата вече е в миналото, настоящето идва с нови предизвикателства, които в екип с компетентните си и всеотдайни колеги от Основно училище ,,Св. св. Кирил и Методий“ г-н Пенев е готов да посрещне както винаги с много работа, оптимизъм и настроение.

Penev

 

На 15.12.2016 г. на многофункционалната закрита площадка на ст. „ Осогово“ се проведе Коледен футболен турнир за сборни отбори ІІІ и ІV клас, организиран от ОДК – гр. Кюстендил. Малките футболисти от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий“ победиха връстниците си от ОУ „ Иван Вазов“, но на финала , след оспорвана битка , отстъпиха първото място на учениците от НУ „ Кл. Охридски“ с резултат 4:3. Загубата бе приета много емоционално, но сме убедени, че тя ще помогне за израстването на отбора.

33

 

И отборите по волейбол – момчета и момичета 5-7 клас, участваха в състезанията от Общинския кръг на Ученически игри по волейбол. Следвайки традициите в нашето училище, те се представиха достойно и завоюваха първите места. Момичетата победиха отборите ПМГ, ІІ  и ІІІ ОУ, а момчетата надделяха над V, ІІ ОУ и ПМГ. И двата отбора продължават участието си в Областния кръг на Ученическите игри.

     Момичета и момчета, гордеем се с вас и ви желаем още много спортни успехи!

21

22

 

 

На 24.11.2016 г. на закритата лекоатлетическа писта на ст. „ Осогово“ се проведе Общински кръг на Ученически игри по лека атлетика във възрастова група 5-7 клас. Отборите на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Кюстендил завоюваха първите места и при момичетата и при момчетата. Под ръководството на учителя по физическо възпитание и спорт – г-н Младенов, те надделяха в оспорвана надпревара над отборите от другите училища  на гр. Кюстендил и заслужено продължават в Областния кръг от състезанията.

1f

 

 

ОУ ,,СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"ОТНОВО С КЛАСИРАН УЧЕНИК  ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ В 7. КЛАС

Традиционно силното представяне на учениците от училището в общинските и областните кръгове на олимпиадата по БЕЛ тази година е увенчано и с класиране на седмокласничката Росина Владимирова Шейтанова за Националния кръг,който ще се проведе на 23 и 24 април в Хасково.Успехът й не е случаен.

Тя е знаменосец на ОУ,,Св. св. Кирил и Методий". Има множество първи и втори места от литературни конкурси.

Тя неизменно завършва с пълно отличие, но не отблъсква съучениците си, защото съумява успехите си да превърне в капитал за хората, които я заобикалят.

Тя е водачът, лидерът, който увлича другите към високи резултати, към активни действия и отговорност, към благотворителност.

Тя е тази, създаваща конкурентна среда, в която съревнованието извежда най-доброто от съучениците си, и всичкото това-обагрено от почтеност, доброжелателност и уважение. Затова не е случайно, че нейният първи резултат на Областния кръг е последвано от трето и четвърто място именно от нейните съученици от  VIIа клас- Йоана Бисерова Цветкова и Александър Бисеров Фърков.

Тя е лицето на ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий", но е и нещо повече- сърцето и душата на всеки порив към доброта, отговорност и себенадмогване.

В училището е създадена благодарение на неговия директор - госпожа Мариана Панчева, благоприятна среда за растеж и развитие.Затова успехите се случват.

Picture 166 Small

Picture 168 Small

 

Отборите по лека атлетика на училището са

първенци на Общински кръг на Ученически игри

На 09.02.2016г. на стадион Осогово се проведе Общински кръг на Ученически игри по лека атлетика V – VІІ клас.  При момичетата участваха четири, а при момчетата пет отбора.

След провеждането на всички лекоатлетически дисциплини и обобщаване на резултатите на І място при момичетата и при момчетата се класираха нашите отбори.  Те ще представят града и училището ни на областния кръг със своя учител г-н Георги Младенов.

1234

23.11.2015г.

1. Отборът по баскетбол - момичета - V-VІІ клас се класира на първо място на общинския етап на ученически игри 2015/2016 година.

girls basket

 

2. Отборът по баскетбол -момчета - V-VІІ клас се класира на второ място на общинския етап на ученически игри 2015/2016 година.

boys basket